Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandag eller onsdag klokken 17:30.
Hvis det er noe du lurer på, kan du kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på duun@online.no. Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben.

Sol Anette Waaler i tysk Bundesliga


Sol Anette Waaler i støt på 105 kg under stevnet i Tyskland i helgen.

Sol Anette Waaler starter også for SV Germania Obrigheim i 1. Bundesliga. Lørdag 16. februar møtte Obrigheim tabelleder AC Mutterstadt på hjemmebane i en stappfull Neckarhalle der lagene hadde mønstret sine beste.

Før konkurransen lå Obrigheim på 4. plass og måtte hente poeng for å komme på finaleplass. I tysk liga er det mixed lag bestående av 6 personer, og det gies 1. poeng for hhv. seier i rykk, støt og sammenlagt, totalt er det altså mulig å vinne 3 poeng i konkurransen. 

Det kokte i hallen da Sol var første hjemmeløfter på podiet og hun misset sitt første rykk bak. Det neste satt som et skudd, men i tredje løft ble det nerver igjen og hun ble stående med 81 kg.

Det er i støt Sol har sin styrke, og her svarte hun til fulle på publikums forventninger. Med tre sterke støt på rekke og rad, 102, 105 og til slutt 107 kg ble hun suverent konkurransens beste kvinne og nummer 7 totalt.

Det ble en svært jevn kamp, hvor hvert kilo var avgjørende. Obrigheim slo Mutterstadt  3-0 og ligger nå på finaleplass i ligaen når det gjenstår to omganger. 

 

Sol Anette Waaler i Qatar cup

 
Sol Anette Waaler rykker 81 kg under Qatar Cup 2018.

Sol Anette Waaler og trener Eskil Forås reise sammen med Larvik AK- løfter Rebekka Thao Jacobsenog trener Jostein Frøyd til Qatar cup. Nå før helgen. Stevnet er et av de første stevnene utenom VM og EM som er godkjent for OL-kvalifisering til 2020. Etter to treningsdager med økter sammen med verdenseliten løftet Sol i 59 klassen på fredag 21.12. Denne  klassen hadde mange utøvere fra A-pulja i VM. 

Hun startet lavt og godt i første rykk og første støt på hhv 81 og 101.
Forsøkene på 84 og 105 ble ikke utført godt nok teknisk og det ble dessverre fire bom, men likevel en grei 8. plass i klassen.

Uansett var det en lærerik tur der både utøver og trener fikk testet mange utfordringer i en tøff pulje.
Vi er bedre forberedt neste gang.
Tusen takk TAK for økonomisk støtte og til Rebekka og Jostein for god hjelp og trivelig selskap.
 

Bronse til junior-jentene i NM lag


Hannah Økland i støt. Arkivbilde.

Trondheim AKs juniorlag for jenter hentet hjem bronse i NM for lag i helgen. På laget løftet Signe Meland, Mathea Sunde og Hannah Økland. Alle viste løfting helt opp mot sitt aller beste, og vi kan bare ta av oss hatten og gratulerer med fantastisk innsats.

 

Bronse til damelaget under NM lag


Mari Rotmo i rykk under NM for lag.

TAKs elitelag for kvinner tok bronsje under NM for lag i Rostenhallen. På laget løftet Sol Anette Waaler, Mari Rotmo, Ingvild Brynjulfsen, Oddry Folkestad, og Elisabeth Settem. 

Det var en svært jevn finale, og med litt bedre uttelling i finalen kunne det raskt blitt både sølv og kanskje til og med gull.

Gullet gikk til AK Bjørgvin fra Bergen, mens Tambarskljelvar IL fra Naustdal kapret sølvet foran jentene fra TAK. 

Best av alle individult ble likevell Sol Anette Waaler fra TAK. 

 

Hva skjer?

Ingen hendelser

Nyttige nettsider