Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandag eller onsdag klokken 17:30.
Hvis det er noe du lurer på, kan du kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på duun@online.no. Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben.

Solid TAK innsats under LM 2020


Elisabeth Settem ble beste senior i kvinneklassen under LM 2020 

Vil takke alle TAK medlemmer som deltok på Landsdelsmesterskapet i helga! Laginnsatsen var enorm og det virket som alle hadde en veldig god opplevelse med mange flotte løft! Det er veldig moro å se medlemmene stiller opp og støtter hverandre på slike stevner! Utrolig bra jobba av alle sammen!

Vi har ikke oversikten over hvordan alle gjorde det i forhold til personlige mål, men vi vil gjerne fremheve noen prestasjoner fra stevnet. Først ute på lørdagen var Alexander F. Hetle med en serie flotte løft på sitt første stevne som også fikk 6 godkjente. Etter det så satte Hannah Økland ny pers i støt på 67 kg. Sondre Faanes viste at han hadde mye mer inne da han styrkevendte 102 kg i sitt andre støt og endte med 6 godkjente. Og til slutt Mats Hofstad som stadig setter nye norske rekorden. Denne gangen med ny pers på 100 kg i rykk og 125 kg i støt som ga nye norske rekorder i junior 73 kg klassa for støt og total.

På søndagen var det seniorene sin tur og her var det også veldig mye bra løfting og noen prestasjoner vi må fremheve! Elisabeth Settem gjorde en veldig bra løfteserie og tangerte sin personlige beste rykk resultat med 75 kg og ble beste kvinnelige senior løfter. Julie Klæboe fikk 6 godkjente etter en veldig god løfteserie som smakte ekstra godt etter en periode med mye skade. Helene Uthaug viser stor fremgang med sine løft både når det gjelder resultat og teknikk. Jøran Herfjord med comeback etter et skadeplaget 2019 fikk vant både beste veteran og satte nye norske rekorder over hele linja i 109+kg M5 klassen med 96 kg i rykk og 125 i støt. Og ikke minst Sigurd Korsvoll som avsluttet dagen med å vise rå viljestyrke ved å sette sitt siste støt på 145 kg til stor underholdning for alle!

Til slutt vil vi også nevne at det var flere av våre utøvere som hadde sitt første landsdelsmesterskap og også sitt første stevne i noen tilfeller! Her kan vi nevne William Sølsnæs, Sarah Mari Sande, Karoline Guldbrandsen og Marthe Korsvoll.

Vil også takke heltene som gjorde en stor innsats utenom løftinga også. Ole Erik Raad og Elisabeth Settem gjorde en strålende jobb som coacher hele søndagen (og lørdagen) og skal ha en stor del av æren for prestasjonene i helga. Samt Kristoffer Bergquist Sandvik, Eldbjørg Stenrud Nilsen og John Lau som var med som både coacher og støttespillere. Og ikke minst Tryggve Duun som atter en gang sørget for at vi fikk en flott stream av stevnet slik at de som ikke kunne ta turen også kunne følge med!

God løfting! Vi sees på trening!

Sol Anette Waaler i tysk Bundesliga


Sol Anette Waaler i støt på 105 kg under stevnet i Tyskland i helgen.

Sol Anette Waaler starter også for SV Germania Obrigheim i 1. Bundesliga. Lørdag 16. februar møtte Obrigheim tabelleder AC Mutterstadt på hjemmebane i en stappfull Neckarhalle der lagene hadde mønstret sine beste.

Før konkurransen lå Obrigheim på 4. plass og måtte hente poeng for å komme på finaleplass. I tysk liga er det mixed lag bestående av 6 personer, og det gies 1. poeng for hhv. seier i rykk, støt og sammenlagt, totalt er det altså mulig å vinne 3 poeng i konkurransen. 

Det kokte i hallen da Sol var første hjemmeløfter på podiet og hun misset sitt første rykk bak. Det neste satt som et skudd, men i tredje løft ble det nerver igjen og hun ble stående med 81 kg.

Det er i støt Sol har sin styrke, og her svarte hun til fulle på publikums forventninger. Med tre sterke støt på rekke og rad, 102, 105 og til slutt 107 kg ble hun suverent konkurransens beste kvinne og nummer 7 totalt.

Det ble en svært jevn kamp, hvor hvert kilo var avgjørende. Obrigheim slo Mutterstadt  3-0 og ligger nå på finaleplass i ligaen når det gjenstår to omganger. 

 

Sol Anette Waaler i Qatar cup

 
Sol Anette Waaler rykker 81 kg under Qatar Cup 2018.

Sol Anette Waaler og trener Eskil Forås reise sammen med Larvik AK- løfter Rebekka Thao Jacobsenog trener Jostein Frøyd til Qatar cup. Nå før helgen. Stevnet er et av de første stevnene utenom VM og EM som er godkjent for OL-kvalifisering til 2020. Etter to treningsdager med økter sammen med verdenseliten løftet Sol i 59 klassen på fredag 21.12. Denne  klassen hadde mange utøvere fra A-pulja i VM. 

Hun startet lavt og godt i første rykk og første støt på hhv 81 og 101.
Forsøkene på 84 og 105 ble ikke utført godt nok teknisk og det ble dessverre fire bom, men likevel en grei 8. plass i klassen.

Uansett var det en lærerik tur der både utøver og trener fikk testet mange utfordringer i en tøff pulje.
Vi er bedre forberedt neste gang.
Tusen takk TAK for økonomisk støtte og til Rebekka og Jostein for god hjelp og trivelig selskap.
 

Bronse til junior-jentene i NM lag


Hannah Økland i støt. Arkivbilde.

Trondheim AKs juniorlag for jenter hentet hjem bronse i NM for lag i helgen. På laget løftet Signe Meland, Mathea Sunde og Hannah Økland. Alle viste løfting helt opp mot sitt aller beste, og vi kan bare ta av oss hatten og gratulerer med fantastisk innsats.

 

Hva skjer?

Ingen hendelser

Nyttige nettsider