Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

NM-kvalifiseringsstevne 30.01.2013


Svetten etter Nordenfjeldsk hadde så vidt størknet i lokalet før det var tid for årets første lagseriestevne. Dette var også siste sjanse for å kvalifisere seg til NM for de som hadde ambisjoner om det. Det møtte opp en fin blanding av veteraner, senior menn og damer. Vi fikk også besøk av en selvlært dameløfter fra Tromsø som kom i ens ærend for å melde seg inn i klubben og prøve seg på NM-kvalifisering.

Først ut i rykk var Line Rossvoll, som er den nevnte Tromsøværingen. Hun åpnet lett på 40kg, før det ble bom på 45kg. Det ble omforsøk og da satt det. Teknikken bærer nok preg av å være selvlært, men her er det et hav av potensial. Hun lå godt an for NM-kravet med dette resultatet i rykk.

Anette Ellingsberg har trent bra det siste halvåret. 45kg satt bra, mens det ble bom på 50kg. Hun er eksplosiv som en landmine, men stanga går rundt knærne og det blir utoverbane i tilslaget. Før omforsøket fikk hun teknikkpåskjønnelse, og da satt det som bare det.

Ingvild Brynjulvsen kjører også på mot NM, og åpnet med 50kg. Dette gikk som smurt, men 55kg måtte hun ha to forsøk på før det satt. Her er det mye talent og styrke, så 60kg nærmer seg raskt.

Damene var ferdig, og det var klart for herrene og en veteran vi ikke har sett på lenge: Stig Aspli. Han skal visstnok ha blitt manipulert av Johan Nystrøm til å bli med i kveld, og grudde seg litt. Men Stig demonstrerte ypperlig rykkteknikk og fikk tre godkjente med serien 40-45-50kg.

Nestemann var Vegard Andersen, en av de som fortsatte etter løfteskolen i fjor høst. Vegard har kommet inn i en bra treningsrutine, og åpnet med 60kg. Dette var lettere luft. Neste vekt ble 70kg, som heller ikke var nevneverdig tungt. Men på 75kg ble det etterpress og underkjent.

Matematikkentusiasten Mathias Arnesen har fortstått noe av det mest essensielle i vektløfting: det er viktig å ha et bra brøl i tilslaget. Teknikken i begge dragene er også meget fin. Men til tross for brøl og gode drag klarte han ikke å stå i mot vektene i sitten, og det resulterte i 3 bom på heholdsvis 65-65-67kg. Dette er vekter han vanligvis tar på trening, så det spørs om om det ikke var ekstra høy konsentrasjon av Higgs-boson på Lademoen i kveld.


Nicholas "Nico" Johnsen hadde et håp om å klare NM-kravet i kveld. I så fall burde han rykke 80kg. Det startet bra med et styrkerykk på 70kg. Etter det gikk det dessverre bare nedover med bom på 75 og 77kg. Men Nico er mer innbitt enn gråstein og lar seg ikke deprimere neneverdig av slikt.

Sportsjefen Jan Egil Trøan har det travelt med forbredelsene til årets første løfteskole om dagen. Men i god sportsånd tok han seg tid til å være med på stevne. Han åpnet med et kråkeløft på 75kg. Neste på 80kg ble bedre, og han dristet seg på 82kg i siste. Denne kom på strake armer, men han klarte ikke å kjempe i mot i sitten.

Sist i rykk, men slettes ikke minst, var Jan Nystrøm. Han åpnet likegodt med en bom på 81kg, som også er årets bestenotering (sisnevnte var uten bom). Tradisjonen tro høynet han til 83kg i neste. Også her ble det samme manøver og bom. Da han høynet like godt til 84kg. Nå forestilte han seg sikkert at han hadde energien til en ung Kronprins Olav. For stanga fløy opp og han ble sittende med vekta over hodet. Alle i salen var sikre på at løftet var i boks, men i reisningen kom han frempå og mistet stanga.

Det ble 10-minutter pause før støt. Mens de andre gikk ned og varmet opp fortsatte Nystrøm sin egen rykk-konkurranse. Han gikk ned til 80kg, men også her ble det tre strake bom. Det er tidlig på året, så Jan kan trøste seg med at det blir mange anledninger til å ta 80kg fremover.

Line fikk starte i støt og. Teknikken her var slettes ikke verst, med sollide styrkevendinger og overstøt som ga piskesmell i platten. Hun måtte til og med ned i full sitt på siste, men kom seg opp. Det ble tre godkjente på 50-55-62, og NM-kravet var i sikret. Imponerende!

Johan Nystrøm prøvde seg som skivepåsetter, og vi kan vel konkuldere med at han bør holde seg til løfting.

Ingvild åpnet med et blytungt støt på 67kg. I neste som var 70kg traff hun bedre på vendingen, og overstøtet ble riktig så bra. Tredjeforsøket på 72kg ble vendt tungt, men overstøtet var sjanseløst. Det blir nok mye teknikkterping fremover tenker jeg.


Anette Ellingsberg gjorde et overbevisende støt på 68kg. 70kg ble noe tyngre, for også her må hun hoppe etter stanga. Hun samlet seg før overstøtet og satte det kontant på plass. I siste gikk hun for 72kg. Det ble en tung vending som tok all energien ut av overstøtet.

Herrestanga ble rullet frem igjen, og Stig viste han han er like god i støt som i rykk med tre godkjente på 60-65-70kg. Så ble det et sprang opp til 80kg, og Vegard kom inn. Han er sterk, og dette var ikke noe å bryne seg på for han. Deretter høynet han til 90kg som ble gjort i samme stil. Grunnet skuldersmerter valgte han å stå over siste løft.

Mathias åpnet med et fint løft på 80kg. I neste på 85kg traff han dårlig på vendingen og måtte kjempe seg opp fra sitten. Overstøtet gikk med nød og neppe etter spasering rundt på platten. Så høynet han til 88kg i siste som er nær persen. Det ble god vending igjen, men temmelig tungt opp. Han lyktes derimot ikke i å støte stanga med en tilfredstillende vektor.

Nico skulle dessverre lide samme skjebne i støt som i rykk med ett godkjent løft. Dette var på 95kg. Forsøkene på 100 og 102kg ble vendt, men de kunne ikke holdes på strake armer. NM-plass ble det ikke i år, men han kommer til å delta i Norgescupen.

Nystrøm hadde lagt rykk bak seg og var klar for støt. Han åpnet med den kurrante vekten 101kg og styrkevendte den lett. Overstøtet kom også fint på plass. 103kg ble vendt i samme stil, men nå var det ikke tilstrekkelig skyv i overstøtet. Det ble høynet til tross, og nok en gang ble det en god vending. Men nå føltes sikkert beina som en eske med smeltet Kong Haakon konfekt, for han lempet bare de 104kg av skuldrene og ned på platten.

Sportsjefen var i skikkelig støtform og gjorde 100 og 105kg så det sang etter. I siste høynet han til 107kg, og en i salen beroliget han med at dette var hele 50kg under persen fra glansdagene. Men mye har skjedd siden den tid, og det ble bom i vendingen. Uansett var det meget bra innsats av Jan Egil.

Med dette var stevnet over, og Nystrøm sørget selvsagt for at Line fikk sine rettmessige Jern- og Bronsjemerker.Kommentarer   

 
# Magnus Jeffs Tovslid 02-02-2013 11:32
Bra jobba til de som løfta, og bra skrevet, Kjetil! :D
 

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider