Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

Avslutningsstevne for høstens løfteskole

Onsdag kveld var det eksamen i form av et stevne for høstens løfteskoleelever. Ingvild Brynjulvesen gjorde det best av damene både på sammenlagt og poeng med 111kg. I herreklassen hadde Torje Venseth og Morten Almaas samme total med 190kg, men Torje var lettest og fikk dermed mest poeng.


Det møtte opp 5 jenter og 7 gutter, alle seniorer. Blant damene var èn løfter i 58kg-klassen, èn i 69kg, og tre i 75kg. Blant herrene var fire i 85kg, og tre i 94kg. Det har vært flere innom løfteskolen, men ikke alle hadde anledning til å komme på stevnet.  Etter innveiingen holdt Antidoping Norge et interessant foredrag om doping i idrett, og dette passet bra inn som en del av skolen.


Stevneleder og merkeansvarlig Nystrøm må ha følt på krokarmene i det siste at det var merketaging i vente. Han hadde vært nede i skapet sitt og funnet frem merker i forskjellig valør, og lagt de lett tilgjengelige på bordet foran seg. Ellers var dette stevnet en fin anledning for mange av de nye dommerene i klubben til å prøve seg i praksis.

 

Av praktiske grunner ble det bestemt at alle jentene løftet ferdig rykk først. De som fikk starte var Mali Svinvik og Benedicte Engen. Begge gikk for serien 25-27-29kg, og her klarte Mali 3 godkjente løft, mens Benedicte måtte gi tapt for 29kg. Dette var nok bare en surrefeil. Jentene demonstrerte fine styrkerykk med stanga inntil kroppen.

Fra venstre: Mali, Benedicte, Ingvild A

 

Så var det over til 75kg-trioen Ingvild Anfinsen, Ingvild Brynjulfsen og Anette Ellingsberg. Disse tre er riktignok ikke helt ferske når det gjelder vektløfting. Ingvild A klarte to godkjente med 35 og 39kg. Så var det over til Anette som med sin høyeksplosive teknikk smalt rett på plass med 40kg. Neste forsøk på 43kg var veldig frempå, så det ble løping og etterpress som resulterte i underkjent løft. Hun måtte prøve denne igjen, og da ble det godkjent.  Stanga ble lastet til 45kg av Nico og skivepåsettertrainee Jørn Lian, og Ingvild B var klar. Hun er sterk som et uvær og har i tillegg fått inn bra teknikk. Så dette ble lett. 48kg føk opp i samme stil. Men 51kg ble mistet bakover. Nå var damene ferdig, og herrestanga ble dratt frem.

             Fra venstre: Anette og Ingvild B

 

Emil Gautesen, Øyvind Wiig Petersen og Ask Krogstad åpnet alle på 40kg. Dette var null problem for guttene. I forsøk nummer to høynet de til 45kg. Her ble Øyvind så eksplosiv at stanga fortsatte bakover, så det ble underkjent for hans del. På omforsøket kom den fint på plass. Emil dristet seg på 48kg i siste, og selv om det ble litt anstrengende klarte han å presse seg lynraskt under stanga.  En bra egenskap i vektløfting!  Dette var pers for Emil om jeg ikke tar feil. Ask gikk for 50kg i siste, og styrkerykket det opp uten problemer.   Nestemann var Vegard Andersen, som gjorde tre godkjente med 50-60-65kg. Store høyninger men kontrollert og fint utført!

 Fra venstre: Emil, Ask, Øyvind, Vegard

 

Kristian Stavik har blitt god på å få stanga opp i hofta, og gjorde 60-65-70kg, hvor 70kg så best ut! Til slutt var det Morten Almas og Torje Venseth som begge klarte serien 70-75-80kg. Morten styrkerykket alt, så det er en voldsom kraft i karen. Torje måtte ned i full sitt på 80kg, og imponerte teknikkmessig.

Fra venstre: Kristian, Morten, Torje

 

Grunnet avviklingen ble pause droppet, og jentene var klare for støt. Mali og Benedicte fortsatte der de slapp i rykk, og fikk tre godkjente hver med 30-33-35kg. Lette vendinger og fine splittstøt på begge. Nå hadde Nico inntatt en av dommerstolene, og en ny skivepåsettertrainee, Martin Sund, erstattet han.

 

75-kg trioen var igjen klare for dyst. Ingvild A gjorde to flotte løft på 52 og 56kg. Jeg vil påstå hun er den som gjør tilslaget best av jentene.  60kg ble vendt, men det ble for tungt å overstøte. Etter kretsmesterskapet for 2 uker siden ble det feilaktig annonsert at Anette hadde klart kvalifiseringskravet til NM. Riktignok var hun bare 1kg unna, men piken studerer realfag og vet at 1kg er 1 kg. Så i kveld var kvelden for å hamle opp med denne kiloen. Det gjorde hun i andre forsøk med 60kg. Vendingen ble nokså frempå og tung, men det gikk ikke utover overstøtet. I tredje høynet hun til 62kg, og dette ble nærmest perfekt utført. Da var kravet inne med 2 kg margin! Ingvild B ville også til Stavern, så hun peiset opp 60 og 63kg før 65kg ble for tungt over hodet. Da stod hun med en total på 111kg og adgang til NM! Når dette er sagt kunne også Ingvild A ha klart det hvis det hadde klaffet i sisteforsøkene hennes i rykk og støt. Neste gang sitter det!


Herrestanga ble rullet frem igjen. Emil, Øyvind og Ask kjørte samme vekter igjen med 60-65-70kg. Emil gjorde en bra vending på 70kg, men det var tomt for puff i overstøtet. Han er en innbitt kar, og ville ikke slippe stanga før den kom i nakken på han. Øyvind og Ask smelte begge opp 70kg. Og det var spesielt bra av Ask som sliter litt med overstøt.  Med dette slo Øyvind Ask med 0,14 poeng!

Vegard tok over med 70kg, og det ble et såkalt «papyrusløft».  Han følte seg sterk og gjorde likegodt 10kg-høyninger opp til 90kg.  Vendingen ble litt tyngre, men overstøtet var uanstrengt! Kristian gjorde serien 75-80-85kg. Han har også litt problemer med overstøtet, så han måtte kjenne på balansen en liten stund før han samlet føttene.  Men det var godkjent uten tvil.

Morten og Torje skulle få avslutte stevnet. Førstnevnte gjorde 95-102-110kg, hvor siste nesten så best ut teknikkmessig. Overstøtet var så lett at man kunne tro stanga var laget av bomull. Torje skulle ikke være noe dårligere og gjorde 95-103-110kg. 110kg ble med full sitt, og han måtte vente en stund i bunn før han reiste seg opp. Det så ut som han var tom foran overstøtet, men jaggu satte han ikke dette på plass!  Da endte begge med 190kg totalt. Torje var derimot 9kg lettere og fikk mest poeng. Det må legges til at disse karene ikke var utrente slabbedasker da de startet på løfteskolen, men dette var uansett imponerende!


Merkemannen Nystrøm delte etterpå ut 7 jernmerker, 4 bronsemerker og 1 sølvmerke til løftere som hadde oppfylt kravene i sine vektklasser.  Lageret hans begynner nok å minke nå, så han må snart sende inn en bestilling til merkefabrikken. Jeg ser for meg smelteovnene  vil gå for fullt der i månedene fremover.

Deretter delte sportssjefen ut kursbevis til deltakerene, akkurat som en stolt Dekan som deler ut vitnemål til uteksaminerte studenter. Jentene fikk i tillegg en klem, mens guttene måtte nøye seg med et barskt håndtrykk.

Med dette var høstens løfteskole over, og vi håper å se mange av rekruttene på treninger fremover!

 

Stevneprotokoll ligger her


Kommentarer   

 
+1 # Jan Olav Nystrøm 09-11-2012 19:49
:roll: Som vanlig et utmerket referat Kjetil.
Jan
 
 
# Kjetil Holden 09-11-2012 21:48
Takk Oberstløytnant!
 
 
# Tryggve Duun 11-11-2012 12:31
Imponerende av både løfterne og referenten. Et av de beste innleggene jeg har sett her til nå....og det nest beste er nok Kjetil sitt det også :-) Godt jobba til Kjetil, og lykke til videre til dere som har deltatt på løfterskolen.
 

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider