Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

Lagseriestevne 27/6 2012

Ni løftere deltok på kveldens seriestevne. Blant disse var også formann Duun, som nesten ble tvunget til et comeback ettersom det var litt få løftere på veteransiden. Vår eksiltsjekker Lubomir "Lubos" Kafonek gjorde også sin første konkurranse igjen etter et langt opphold.

Først ut i Rykk var erkeveteranene Johan Nystrøm og Leif Ugelstad. Johan endte opp med 3 godkjente løft hvor 58kg ble beste resultat. Leif var også i slag og gjorde 61kg i tredje forsøk.

Etter at disse karene hadde gjort sitt ble det helomvendig aldersmessig, og unghingsten Kristoffer Ytterbø kom ut for å prøve 65kg. Kristoffer startet hos oss sent i fjor sammen med Martin Sund, og begge to har vært regelmessig på trening siden. Åpningsrykket satt meget bra for Kristoffer, og han fortsatte med 68kg i samme stil. I siste ville han prøve seg på 72kg og ny pers, men her psyket han seg trolig selv ut. Styrken er definitivt på plass.


Nicolas "Nico" Johnsen åpnet også på 65kg. Etter forrige stevne hvor det ble tre strake bom, var nok Nicoen like skuffet som Per Sundnes etter årets Melodi Grand Prix nederlag. Men i motsetning til Sundnes valgte ikke Nico å forlate circuset (vektløftings) og slutte seg til en ymse fjernsynsserie på TV3. 65kg satt som en skudd. I neste prøvde han  70kg, og dette gikk like godt. Men sisteforsøket på 72kg gikk ikke i kveld. Uansett var det dobbelt så bra som forrige gang, og rykkmoralen hans ble elevert betraktelig.

 

En annen kar som så ut til å være i form var Eskil Lian. Han klarte to pene rykk på 70 og 75kg, mens forsøket på 78kg ikke hadde god nok bane til å stabilisere stanga over hodet. Det ble lastet på 80kg, og Martin Sund skulle inn på første forsøk. Denne karen er av Jan Nystrøms kaliber hva høyde angår, og han besitter en voldsom styrke. 80 kg føyk opp, og han høynet til 87kg i neste. Dette gikk også uanstrengt, og det er nesten noe hydraulikkaktig over reisen opp av sitten. I siste gikk han for 93kg og persforsøk. Dette  gikk dessverre ikke, for stanga er konsekvent for langt fra kroppen i andredraget. Når han får rettet på dette blir ikke 93kg noen sak.

 

Sistemann ut før pausen var Lubos som startet på 100kg. Dette ble eksemplarisk utført, og han gikk videre for 105kg som også satt bra. I siste ville han ha 110kg. Dette synes jeg ble det beste løftet, for nå var han nok god og varm. Et veldig bra comeback av Lubos!

Av praktiske årsaker måtte formannen og Ole Erik Raad løfte i pausen. Formannen åpnet med et styrkerykk på 70kg. Etterpå gikk han til 75kg som ble litt mer anstrengende, men fortsatt styrkerykk. Til slutt ble det et sittrykk på 78kg, og han ble nok overrasket (positivt) over formen sin! Ole Erik har hatt problemer med låsninger etter NM'et i Mars. Om dette skyldes løftingen eller banketten vites ikke, men i alle fall måtte han ta det rolig. Så han endte opp med 95kg i rykk, som var meget overbevisende.

Etterhvert var det tid for "støyt". Johan og Leif var først ut igjen. Her ble det problem i  overstøtet på 80kg for førstnevnte, så han ble stående med 78kg. Leif fikk tre godkjente med 76kg som beste. Deretter var det Kristoffer sin tur, og her ble det også tre godkjente med 85-90-92kg. Etter siste løft hadde merkeansvarlig Nystrøm kjørt tunge beregninger, og funnet ut at Kristoffer bare var 5kg unna bronsjemerkekravet. Som den ildsjelen han er, foreslo han at kandidaten kunne gjøre et forsøk på 97kg som da ikke ville telle i stevnet, men for å klare kravet. Dette var for godt til å være sant for Kristoffer, og han kunne ikke avslå et slikt tilbud. Så han gikk for 97kg og klarte det med glans. Dette ble attpåtil en 5kg pers og bronsjemerket var i boks!

Oppi alt dette hadde også Nico, Martin og Eskil entret støtkonkurransen. Eskil ble stående med 90kg etter at begge forsøkene på 95kg hadde utilstrekkelige overstøt. Nico åpnet dårlig med en overstøtsbom på 92kg, selv om vendingen var bunnsollid. På omforsøket gikk det bedre, selv om det måtte noe spasering til. Problemet for han er å låse armene skikkelig.  Men  sisteforsøket på 95kg satt det som bare det. Martin holdt seg til sikre vekter, og det ble tre godkjente med 103kg som maks. Stanga ble lempet opp  som en tannpirker plukket opp av en gravemaskin, og overstøtene satt veldig bra. Dette kommer også til å ta seg opp når han får inn tilslag.


Så ble det Lubos sin tur med tre løft på rad. Han gikk for 120-125-130kg, og alle ble godkjente. Vendingene var lette, men det ble ganske tungt overstøt på 130kg. Meget bra av mannen som har trent lite det siste året.

Helt til slutt var det formannen og Raad sin tur igjen, som nevnt av praktiske årsaker. Nå hadde førstnevnte fått skikkelig blod på tann og snakket til og med om å slå Nico på poeng! Men dette gikk dessverre ikke (til Nicos glede) ettersom han gjorde 94-99kg og trakk seg i siste. Raad måtte ta det rolig også her, så han endte opp med 105-110-115kg. Og dette så veldig lett ut til tross for skader.

Kommentarer   

 
# Nicolás Johnsen 28-06-2012 11:42
Bra skrevet, like underholdende å lese vær gang! :lol:
 
 
# Jan Olav Nystrøm 28-06-2012 16:05
Du må ta vare på referatene og gi de ut i bokform om noen år-40 kanskje-eller på klubbens 100 årsjubileum i 2060.
Jan
 
 
# Magnus Jeffs Tovslid 28-06-2012 17:52
Artig lesning som vanlig :D
 
 
# Kjetil Holden 28-06-2012 18:31
Jan: skal ha en Krønike klar på 100 årsjubileumet i 2060!

Magnus og Nico: takk!
 
 
# Tryggve Duun 30-06-2012 09:01
Bra Kjetil! Som å lese en fantastisk naturskildring dette :-) Lett å leve seg inn i hehe.. Selv om Nico slo meg så lover i alle fall jeg å ikke stikke av til TV3 :-)
 

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider