Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

Lagseriestevne 27/4/2012

Selv om folk bare så vidt hadde fått pusten tilbake etter klubbmesterskapet forrige fredag, var det duket for et lagseriestevne igjen. Fem løftere dukket opp. Disse var: Else Mari Rygg Lind, Marius Lier Winger, Jørn Lian, Jan Egil Trøan, Torstein Gjervan, og Johnny Blokk som er fra Nidelv IL. Stevneleder og dommer var Jan Nystrøm, flankert av Ole Erik Raad og Eskil Lian. 

Først ut i rykk var Else Mari. Hun har bakgrunn fra Crossfit og betalte medlemsavgift i TAK for å bli med på sitt første vektløfterstevne denne kvelden.Teknikken er slettes ikke verst, og hun fikk tre godkjente med 45-48-50kg. Alle var styrkerykk.

Deretter var det over til Marius, som startet på løfteskole hos oss i januar. Han var også med på klubbmesterskapet, så denne karen har fått blod på tann. Eksplosiviteten er definititvt på plass, men posisjoneringen fra førstedraget til andredraget må bli bedre. Så han endte opp med 50kg, etter at de påfølgende forsøkene på 55 og 57kg gikk bak hodet til tross for at vektene fløy opp.

Nestemann var Jørn, som har trent hardere enn de harde i vinter. Dette har dessverre også resultert i småskader. Men det ser ut til å være på bedringens vei, og han gikk derfor for relativt "trygge" vekter. Det ble tre godkjente med 65-67-70kg på Jørn, og bra teknisk utførelse.

Så var det Jan Egil sin tur. Det gikk ikke helt hans vei på klubbmesterskapet. I kveld var det mulighet for å få sjelero. Han startet med 75kg, og fikk dette godkjent. Så høynet han til 80kg som også gikk i boks. Sisteforsøket på 85kg ble litt for tungt, men nå var sammenlagten straks 80kg høyere enn forrige fredag!

Jonny fra Nidelv er en kar jeg ikke har sett løfte før. Han demonstrerte kjapphet under stanga i rykk, og endte med tre godkjente på 85-90-93kg. Det så heller ikke ut til å være særlig anstrengende.

Sistemann før pausen var Torstein som også gjorde det bra på klubbmesterskapet. Han fikk tre godkjente med 88-93-96kg, og har en eksplosivitet under stanga som kunne fått  Nystrøm til å sette et kamferdrops i vrangstrupen på en lørdagskveld.

Så var det over til Støt. Her fikk Else tre løft på rad igjen, og åpnet på 65kg som gikk lett. I neste ville hun ha 70kg, og 25kg skiver på damestang har jeg ikke sett i løpet av mine år i klubben! Dette løftet var også meget sterkt, selv om albuene siger litt ned i overstøtet. I siste forsøkte hun 73kg, men denne falt bak i overstøtet. Uansett var det veldig bra innsats av Else, og hun er heller ikke redd for å satse i løftene.

Det ble byttet til herrestang, og Marius kom ut for å prøve 70kg. Vendingsteknikken er bedre enn rykk, og dette var meget kontant. Neste ble 75kg i samme stil. Siste på 80kg og personlig rekord hvis godkjent, ble litt for tungt. Men det har vært stor fremgang i teknikk siden han startet i Januar.

Stanga ble lastet til 85kg, og Jørn ble ropt inn. Dette var ikke noe som helst problem, og han fortsatte med 90kg, og til slutt 95kg. Han har utviklet et veldig bra overstøt som gir et  kontant smell i platten. Bra gjennomkjøring av Jørn denne kvelden.

Så var det over til Jan Egil som startet på 95kg. Dette var overbevisende, og overstøtet (som han sliter med) satt bra. I neste ville han ha 100kg på stanga. Dette ble også et bra og godkjent løft. I siste prøvde han 105kg, men her var det tomt for puff etter vendingen. Neste år må han legge formtoppen en uke tilbake slik at det klaffer med klubbmesterskapet.

Jonny startet på 105kg, og skiveguttene sparte seg en ekstravending. Dette gikk greit. Han økte så til 110kg, som også ble godkjent, og avsluttet på 115kg som nesten kunne virke som det beste løftet i støt. Innimellom hadde Gjervan meldt sin ankomst. Formen var ikke dårligere her enn i rykk, og det ble tre godkjente støt på 110-116-118kg. Da hadde både Jonny og Gjervan fått 6 godkjente løft i stevnet. Ikke verst!

Merkeansvarlig Nystrøm hadde en gladmelding til Else etter stevnet. Hun hadde faktisk klart bronsjemerkekravet, som også er kravet for å delta i NM Senior. Dette var imponerende, og med litt finpuss på teknikken er det nok enda mer å hente. Så vi håper å se Else på treninger fremover. Ettersom det også ble delt ut en rekke merker til flere av våre ferske løftere etter klubbmesterskapet forrige fredag, kan vi konkludere med to ting:

1. Seniormiljøet i klubben har nådd nye høyder det siste halvåret

2. Det er neppe snakk om permiteringer på Jern- og Bronsjemerkefabrikkene med det første

Stevneprotokoll kan finnes i filarkivet på siden.

Kommentarer   

 
# Tryggve Duun 28-04-2012 17:47
Jeg er imponert!! Morro med så mye bra løfting. Hilsen formannen som er lenger sør i helga....
 
 
+1 # Magnus Jeffs Tovslid 28-04-2012 19:12
Bra løfting, og bra skrevet artikkel. Lo høyt av kamferdrops-kom mentaren :P (PS. Jeg tok meg friheten av å legge til en link til stevneprotokoll en).
 
 
# Kjetil Holden 28-04-2012 19:55
Takk ja, og bra du linket til dokumentet.
 

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider