Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

Seriestevne

Til tross for en del markedsføring i forkant var det bare 5 stykker som følte kallet til å konkurrere denne mandagskvelden.  I seniorklassen hadde vi Nicolas "Nico" Johnsen,  Morten "Morty" Johannesen, og Jørn "Jørn" Lian. Alle disse veide inn i klasse 77kg. Veteran M7 var representert ved d'herrer Eskil Lian og Jan Nystrøm,  henholdsvis i 105 og 105+ kg.

Først ute var Nicolas med et bra rykk på 70kg. Etter dette prøvde han seg på 75kg og tangering av personlig rekord, men dette ble noe ustødig i sitten selv om det er styrke i bøtter og spann.  I siste forsøk gikk han for 77kg til tross for bommen på 75, og innledningsvis så det  ut som det beste rykket hans teknisk denne kvelden. Men dessverre var sitten fortsatt såpass hårfin at han nærmest ble brølt over ende av en publikumer som tok seieren litt på forskudd.

Jørn ble stående med 75kg i rykk etter to bom på 80kg, som også ville vært ny rekord for han. Denne karen har også mer enn nok styrke inne, men han har til tider problemer med at stanga dunkes ut fra kroppen i andredraget. Dessuten spiller nok den psykiske barrieren inn på 80kg.

Morten var desidert den mest erfarne senioren denne kvelden. Han har vist gryende form i rykk de siste månedene og gjorde tre gjodkjente, eksplosive løft, som resulterte i 93kg. Så nå skimter han nok masten på 100kg- rykket borte i horisonten.

Veteranene var på ingen måte utilpass i dette selskapet. Eskil har vært i slag etter jul, og han gjorde to pene rykk på 72 og 77kg. Så meldte han inn 80 i tredje forsøk, og jeg mener det er lenge siden han vært på denne vekta. Dette ble dessverre for tungt, men han slo i det minste "eleven" Jørn, som han sa det selv. Jan bommet med sitt åpningsløft på 77kg, grunnet balanseproblemer.  Han pleier å høyne til tross for bom, og det var ikke noe unntak i kveld. Så neste forsøk ble 79kg, og dette ble godkjent. Men i tredje forsøk, på 81kg, ble det bom igjen.

Så var det over til støt. Først ut her var Eskil med 92kg, og dette var meget bra utført. De neste forsøkene på 97kg hadde lette vendinger, men det ble en slags dobbelsats og bom i overstøt. Jan klarte tre godkjente støt og endte opp med 101kg. Nicolas som er dyktig i vending startet dårlig da han ramlet bakover på 95kg. I omforsøket traff han bedre, og fikk overstøtet vekta. På 100kg ble det ok vending, men for tungt overstøt.

Jørn åpnet også på 95kg, og satte dette på plass overbevisende.  Han fikk så 100kg godkjent, og prøvde på ny rekord med 105kg i siste forsøk. Vendingen var fin, men det gikk ikke over hodet. Til slutt var det Morten som startet forholdsvis høyt i forhold til resten av feltet, og fikk tre løft på rad. Åpningen på 120kg synes jeg så noe tung ut i vending og overstøt, men fortsatt godkjent.  På 125kg derimot, traff han nok perfekt, og hele løftet så lett ut.  Til slutt prøvde han 130kg, men det ble dårlig vending, og til og med spretting i bunn-trikset holdt ikke til å reise seg. 

Stevneprotokollen ligger i dokumentarkivet.

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider