Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

International Women Grand Prix 2018


Mari Rotmo i støt. Foto: Rebekka Tao Jacobsen.

For å få erfaring med internasjonal konkurranse deltok både Sol Anette Waaler og Mari Rotmo på den 15. International Women Weightlifting Grand Prix i La Laguna på Tenerife 11. mai 2018. Turen ble kombinert med en 7-dagers treningssamling.

Vi reiste nedover den 9. mai og første økt ble startet kl 08:00 på torsdag morgen (bilde Trening dag 1). Maritime hotell der vi bodde har et treningsrom tilpasset olympisk vektløfting, med 4 treningsplatter og nytt utstyr fra Eleiko. 

Sol og Mari trente to økter på torsdag og en økt på fredag.

På lørdag var det stevne med innveiing på hotellet kl 07:30. Vi kjørte inn til La Laguna som lå ca 30 min øst for hotellet. Mari var i god form og hadde et lett førsteløft på 74 kg i rykk. 77 og 78 var begge lette løft, men med litt for mye kraft på toppen så ble det vanskelig å fiksere dem. I støt startet Mari på 94 som gikk greit, i andre forsøk ble det ny pers med 97 kg i et tilnærmet optimalt løft. I siste forsøk ble det en sterk vending på 99 kg, men en liten svikt i venstre albue ga to røde lamper. 

 


Sol Anette Waaler i støt. Foto: Rebekka Tao Jacobsen.

Sol deltok i siste pulje. Med litt usikkerhet i forhold til form valgte hun å starte på 78 som ble et greit løft. Andre og tredje forsøk på 80 og 81 kg ble bom. I støt var formen heller ikke på topp og Sol ble stående med første forsøk på 99. (bilde Sol Støt)

Søndag til tirsdag fortsatte treningssamlingen og det ble nå trent konkurranselignende økter på formiddag med 40 min rykk til max, 20 minutters pause, 40 minutter støt til max, 20 minutters pause og 40 min knebøy front eller bak. På ettermiddag ble det trent litt mer moderate økter, men fortsatt rykk, støt og bøy. 

 


Sol Annette Waaler på trening første dag av samlingen. Foto: Jostyein Frøyd.

Vi benyttet mye tid på samlingen til å evaluere teknikken og benyttet akselerometer på stanga på flere av øktene. 


Mari, Sol og Eskil diskuterer og analyserer løftene. Foto: Jostein Frøyd.

Det ble en relativt tettpakket samling med mye trening, men litt tid til basseng og strand ble det også. 

Sammen med oss på hele turen var Rebekka Thao Jacobsen og hennes trener Jostein Frøyd fra Larvik, Melissa Schanche fra Spydeberg og Zekiye Nyland fra Tysvær. Takk til alle for at dere bidro til en bra samling og tur. 

 


Alle de norske deltakerne og trenerne.

mvh.

Eskil Forås

 

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider