Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

Trondheim AK best i NM senior

Martine Halvorsen Sønju ble norsk mester 2017!! Foto: Tryggve Duun

TAK stilte med 18 kvalifiserte deltakere i årets NM, hvorav 10 kvinner og 8 menn. Med gull på Martine Halvorsen Sønju, sølv på Sol Anette Waaler og Mari Henriette Pedersen Eide og bronse på Mari Rotmo og Ronny Fevåg, samt gode plasseringer for øvrig, ble vi beste klubb delt med AK Bjørgvin. TAK hadde løftere med i alle 11 puljene.

I første pulje stilte det 7 deltakere i 62 kgs klassen for herrer. Fredrik Paulsberg ble nr. 5 med 78 kg i rykk og 90 kg i støt, bare 7 kg bak bronsemedaljen i hans første NM deltakelse.

I neste pulje stilte vi med Katarina Torrissen og Hilde Svalheim Markussen i 53 kgs klassen for damer. Hilde sliter med å få uttelling i rykk og fikk bare begynnerløftet på 50 kg. I støt ble det også bare begynnerløftet på 68 kg etter 2 bom på 72 kg. Styrken er der, så det er bare å fortsette med å terpe teknikken, så kommer resultatene. Katarina er en uslipt diamant med et potensiale til å hamle opp med de beste. Denne gang måtte hun se 3 landslagsutøvere foran seg og inntok en klar 4de plass med 59 kg i rykk og 84 kg i støt, som bare var 5 kg bak bronsen. Hun bommet på 82 kg i sitt andre støtforsøk, høynet til 84 kg og fikk det godkjent. Det er en offensiv holdning som vi liker.

 

Raymond Toft imponerte med å ta Elitemerket under NM. Foto: Tryggve Duun

Pulje 3 telte 12 utøvere i klasse 77 kg menn. Bjørn Emil Evensen gjorde en godkjent konkurranse med 94 kg i rykk og 116 kg i støt. Det holdt til en 7de plass, bare 6 kg bak nr. 5. Raymond Toft gjorde en knall god konkurranse med nye personlige rekorder i rykk med 103 kg og støt med 132 kg. Dermed ble han klubbens ferskeste elitemerketaker. Det holdt til en solid 4de plass, bare 6 kg bak bronsen.

I pulje 4 stilte vi med vår antatt beste utøver, Sol Anette Waaler, i klasse 58 kg for kvinner. Gullkampen mot den sterke hjemmefavoritten Zekiye Nyland var avgjort etter rykk, hvor Sol bare fikk sitt begynnerløft på 68 kg mot Zekiyes 81 kg. Det ble også bare begynnerløftet på Sol i støt med 90 kg mot Zekiyes 95 kg. Med 227 sinclairpoeng ble Sol NMs 7de beste kvinnelige vektløfter. Selv om ambisjonene er større enn det, så er en av Sols beste poengsummer så langt, og hun er bare i starten av en solid karriere. 

 

Mari Rotmo satte solif personlig rekord under NM. Foto: Tryggve Duun.

I pulje 5 hadde vi med Mari Rotmo i det sterke feltet på 14 deltakere i klasse 63 kg. Med nye personlige rekorder i rykk og støt på 71 kg og 92 kg, ble det en sterk bronseplass på Mari, bare slått av landslagsutøverne Ine Andersson og Emma Hald, og med en solid forbedring av sinclair poengsummen med 220 poeng.

I pulje 6 hadde vi med Ruben Wåge Kristiansen og Magnus German Hove. Magnus fikk begynnerløftet på 93 kg i rykk og gikk ut av konkurransen med tre mislykkete forsøk i støt. Ruben gjorde en grei konkurranse med 100 kg i rykk og 123 kg i støt. Det holdt til en 12te plass i det 20 mann sterke feltet.

I neste pulje gjorde Kristoffer Ytterbø sin beste konkurranse med 5 godkjendte løft og 103 kg i rykk og 130 kg i støt som tellende i protokollen. Det holdt til en 7de plass i klasse 94 kg menn, som hadde 17 startende. Vektklassen var delt opp i 2 puljer, hvor Lubomir Kafonek i pulje 10 gjorde 102 kg i rykk og 120 kg i støt, som ga en 11te plass.

I pulje 8 debuterte Kristine Skogen Revang i klasse 69 kg med nye personlige rekorder i rykk med 61 kg og i støt med 82 kg. Dermed ble kravet til gullmerket innfridd, som holdt til en 6te plass i denne konkurransen. Kristine er i likhet med Katarina bosatt i Tromsø og har et stort potensiale for å greie større vekter med riktig trening.

I pulje 9 hadde vi 5 utøvere til start i klasse 75 kg og klasse 90 kg kvinner. Elisabeth Settem sliter med å få uttelling i konkurranser og måtte ha 3 forsøk for å få godkjent begynnervekten på 80 kg i støt. Med 67 kg i rykk ble det en 5te plass i klasse 75 kg. Asta Rønning Fjærli gjorde heller ingen god konkurranse med 67 kg i rykk og 88 kg i støt, som holdt til en 4de plass, bare 2 kg bak bronsen. Ingvild Brynjulfsen var vår favoritt i 75 kgs klassen. Så fulgte 3 lette rykk på 74, 78 og 78 kg i en god bue hele vegen rundt og bak og dermed var Ingvild ute av konkurransen. I den nye kvinneklassen 90 kg, hadde vi med Martine Halvorsen Sønju og den nybakte mammaen, Mari Henriette Pedersen Eide. Begge gjorde en godkjent konkurranse, med 78 kg i rykk og 90 kg i støt på Martine og 63 kg i rykk og 86 kg i støt på Mari. Dermed ble nasjonalsangen en av våre utøvere til del i dette mesterskapet.

I siste pulje med de tyngste løfterne på herresiden, skulle Ronny gjøre et nytt forsøk på å greie kravet til elitemerket. Løftingen på fredag i NM for veteraner hadde nok tappet mere enn han hadde regnet med og han ble stående med begynnerløftet på 115 kg i rykk, mens han måtte ha 3 forsøk på å få et godkjent støt på 146 kg. Det ble allikevel bronse i 105 kgs klassen, bare 5 kg fra sølvmedaljen.

Gratulerer til alle medaljevinnere og øvrige TAKere for en flott innsats, som sammen med veteranene har ført klubben opp på en klar førsteplass i klubbkonkurransen.

Jan Nystrøm                    

   

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider