Treningssamling og seriestevne!

Deltakere Seriestevne TAK 160912 630

 

Denne helgen ble det arrangert treningssamling i samarbeid med Crossfit Trondheim. I tillegg hadde en del Crossfittere fra Oslo tatt turen opp, inkludert to gamle kjenninger av klubben.

 

Det hele startet på fredag med en kveldsøkt på lokalet. Lørdag formiddag holdt sportssjefen Jan Egil Trøan et foredrag om teknikk, etterfulgt av enda en økt. På ettermiddagen bar det i vei til Crossfit Trondheims lokaler for en crossfitøkt. Dette var nok nytt for de aller fleste av TAKerne. Selv om mange ble så utmattet at de knapt klarte å gå hjem etterpå, syntes de jeg snakket med at det var artig med en miljøforandring. På søndag ble samlingen avsluttet med et stevne (serie sådan).


Med 17 deltakere, derav 6 jenter, var det hensiktsmessig å dele inn i 2 puljer.

 

Jentepuljen bestod av 2 løftere i 63kg, 2 i 69kg, og 2 i 75kg. Og med unntak av èn junior var alle seniorer. Mange av jentene hadde like startvekter. Lene Wikdahl og junioren Maja Fosse ble begge stående med 33kg etter at de bommet på 35kg i siste forsøk. Hvis jeg ikke husker feil var det etterpress fra haka og opp i forsøket til Maja, så hun er ganske sterk. Med bedre teknikk sitter dette. Ei som klarte 35kg i siste derimot var Ingvild anfinsen. Hun har bra tilslag, men stanga må gå mer opp og mindre ut.

 

Anette Ellingsberg var den eneste av jentene som ikke har bakgrunn fra crossfit. Hun dukket opp hos oss for noen uker siden og klarer allerede sittrykk og sittvendinger med en forrykende hastighet under stanga. Først gjorde hun 35kg, og deretter 37kg. I siste forsøkte hun 40kg, men dette gikk dessverre ikke. Til slutt var det Ingrid Hjulstad og Ingunn Selvåg som begge var i 69kg. Begge klarte 37kg og 40kg. I siste forsøk gjorde Ingrid 43kg, mens Ingunn satte 45kg på plass.

 

Så var det over til herrene. Her var det 3 stykker i 69kg, 5 i 77kg,1 i 85kg,og to i 94kg. Av disse var det èn ungdomsløfter, mens resten var senior.

 

Johan Espedal som var den nevnte ungdomsløfteren, gjorde en imponerende serie på 52-57-62kg. Veldig bra teknikk  og ny personlig rekord hvis jeg husker rett. Innimellom løftet Anders Knutsen og Tord Aronsen. Disse karene har veldig mye å hente på teknikken, så de ble stående med 60kg begge to. Men innsatsen var det ikke noe å si på! En av atletklubbens to matematikknerder og lettvekter Mathias Arnesen var bekymret for at crossfittreningen kvelden før hadde tatt gnisten ut av han. Men dette var ubegrunnet, for han gjorde 58-62-66kg eksemplarisk, med pers i siste forsøk!

 

Vi kom inn i 77kg-sjiktet. Martin Arnstad gjorde først et bra styrkerykk på 70kg. På de neste forsøkene på 75 og 80kg ble han usikker på teknikken, så de ble bom begge to. Markus Fosse er leder i Crossfit Trondheim og en kjenning av TAK. For anledningen hadde han gravd frem en løftedrakt som ga assosiasjoner til tidlig 1900-talls circus-strongmen. Han endte opp på 76kg, etter at det ble bom på 82kg og en noe skjødesløs høyning til 88kg. Nicolas Johnsen er fast inventar på stevner, og åpnet med et bra rykk på 75kg. Han prøvde så 78kg, men det gikk ikke. Leif Erik Gladstad var blant de som kom opp fra Oslo, og han hører til Lørenskog AK. Rykkteknikken var veldig effektiv og rask, så han endte opp med 78kg. Leif er fersk i vektløfting, og ikke helt kjent med reglene enda. Så han meldte inn vekt for et fjerde forsøk i rykk, ettersom tredje satt så bra. Dette ble dog avslått av dommerene.

 

Christer Andre Larsen har trent hos oss før, men bor i Oslo nå. Teknikken har forbedret seg mye, og han klarte ny pers med 91kg i rykk. Så var det over til den eneste 85kg løfteren, nok en Christer, "Idland" sådan, som også har trent hos TAK tidligere. Han har prøvd å rykke 100kg siden den gang uten å lykkes. Men i dag var dagen, så 100kg satt fint og det ble ny pers. Helt til slutt ble det opptreden med vår eksiltsjekker Lubos som gjorde en fin serie på 100-105-110. Kroppsvekten var under 90kg så dette var da ikke verst.

 

Christer Idland 160912 630

   Christer Idland 100kg rykk

 

Stevnet hadde forløpt seg meget effektivt, og etter en kort pause var det over til støt.

 

Lene og Maja endte opp med henholdsvis 46 og 45kg. Anette fikk tre godkjente med 48kg og demonstrerte fin teknikk i vending som overstøt. Bre stevnedebut av Anette etter en knapp måned i sporten! Ingvild ble stående med 55kg etter to forsøk på vekta. Ingrid sikret seg bronsjemerket og NM-kravet med åpningstøtet på 55kg. Hun nøyde seg ikke med dette og høynet videre til 58kg som hun måtte ha to forsøk på. Ingunn gjorde akkurat det samme, bortsett fra at hun høynet til 63kg. Da hadde to jenter klart NM-kravet. Slettes ikke verst!


Så stod herrene for tur igjen.

 

Anders og Tord fikk bare et godkjent løft hver på 80kg. Mathias fortsatte korstoget sitt og satte pers også her med 84kg, og 6 godkjente løft i stevnet. Johan kunne ikke være noe dårligere, så han perset likegodt med 86kg, og bommet på 90kg etterpå. Martin åpnet solid på 90kg. Neste på 95kg ble mer vinglete, men godkjent. 100kg fikk han ikke vendt. Nicolas briljerte med flotte vendinger, men overstøtene er det fortsatt problem med. Så han fikk kun åpningen på 96kg godkjent.

 

Det ble lagt på gulskive og lås av de staute skivepåsetterne, og Christer Andre var klar for 105kg. Dette satt som et skudd, og han høynet til 112kg som ble utført i samme stil. Nok en pers dette. I siste prøvde han 115kg, men dette ble for tungt. Det er nok litt for mye fremoverbevegelse i vendingen. Leif var nå inneforstått med at det kun er 3 løft i hver øvelse, og han åpnet med 110kg. Vendingsteknikken er ikke like bra som rykket, men til gjengjeld klarer han å dra seg lynkjapt under stanga. Så han reiste seg og overstøtet vekta lett. Deretter ble det to forsøk på 120kg, men her lyktes han ikke i å få stanga på skuldrene i sitten. Uansett sterk innsats av Leif!

 

Til slutt var det Christer og Lubos som begge startet på 120kg og fikk det godkjent. Lubos høynet så til 125kg, mens Christer gikk for 130kg og nok et pers-forsøk. 125kg ble vendt lett av Lubos, men overstøtet begynte å bli tungt her. Godkjent ble det uten tvil. Christer tok 130kg med sollid vending og overstøt. Lubos gikk for det samme i siste, og overstøtet ble enda tyngre, men fortsatt godkjent. Christer fikk så avslutte stevnet med nok et persforsøk på 133kg. Og jaggu tok han ikke dette og! Nå var det gjort så mange perser i stevnet at det nesten rant rekorder ut av vinduene på lokalet. Christer sikret seg også billett til NM neste år, og slo akkurat Lubos på sinclairpoeng!

 

Med dette var treningssamlingen over, og det ble et meget hyggelig stevne med upåklagelig innsats og høy stemning. Det er bare å glede seg til neste gang allerede!

 

Protokoll ligger her

 

Du må være registert for å kunne kommentere.

Hva skjer?

Ingen hendelser

Nyttige nettsider