Rekordoppslutning på avslutningsstevnet for løfterskolen


Mari Rotmo oppnådde høyest poengsum av jentene fra løfterskolen. Foto: Tryggve Duun

Det deltok 17 elever fra vårens løfterskole på avslutningsstevnet, 9 menn og 8 kvinner. Andelen kvinner øker for hver løfterskole som blir avviklet, så det kan se ut som kvinner er blitt lei av å bli kalt det svake kjønn. Det kan også se ut som at klubben har truffet en tilnærmet optimal avvikling av løfterskolene relatert til tid, innhold og progresjon. Samtlige deltakere viste god løfteteknikk, både når det gjelder drag og overstøt. Noen tok også sjangsen på sitterykk og sittevending, og selv om det krever betydelig mer trening for å få fullt utbytte av sittestilen, gikk det imponerende bra.

Før elevene fra løfterskolen slapp til, ble det avviklet et seriestevne, hvor klubbens «coming» seniorer bidro med poeng til lagserien. Først ut var Juni Marie Jensen, som ikke fikk uttelling for sitt potensiale denne gang, med 30 kg i rykk og 47 kg i støt. Bedre gikk det ikke for Asta Rønning Fjærli, som hadde lagt opp til å greie gullmerket denne gang. Med 3 bom i rykk på vekter i underkant av hva hun har greid på trening, får hun nye muligheter på stevner i juni.

I herreklassen ble Nicolas Johnsen beste løfter med 237 poeng, etter 80 kg i rykk og 105 kg i støt. Men med 3 rep på 80 kg i rykk på trening, så bør det være rom for mer på stevne. I støt hadde han fine vendinger på 109 kg, men var ikke nok i ro før støtet og fikk derfor motvekt. Nest best ble Øyvind Wiig Petersen med 227 poeng etter å ha perset i støt med 110 kg og så nær det er mulig å komme da han misset 90 kg i rykk. Øyvind trener i likhet med Nicolas seriøst og har potensiale for mye mer fremover. Vegard Andersen er fortsatt litt usikker teknisk men er tydelig på rett veg med ny stevnepers i støt denne gang. Tarjei Brevik er den ferskeste av deltakerne og fikk alle 6 løft godkjent med nye personlige rekorder. Med 76 kg i rykk og 103 kg i støt, innfridde han kravet til bronsemerket.

Kvinnene i løfterskolen viste alle pen teknisk løfting og med bare 5 mislykkete løft av 48 totalt, er det vel ikke så vågalt å påstå at samtlige har et potensiale ut over det de gjorde denne gang. Best ble Mari Rotmo med 46 kg i rykk og 65 kg i støt, kvalifiserte hun for sølvmerke og NM deltakelse i mars neste år. Med ytterligere spesialtrening fremover, bør gullmerket være innen rekkevidde allerede i år. I samme vektklasse løftet også Ingrid Horten meget solid, og innfridde med 38 kg i rykk og 60 kg i støt, kravet til bronsemerket.


Hoa Van Vo ble best på poeng blant guttene på løfterskolen. Foto: Tryggve Duun

Beste mannlige løfter fra løfterskolen, ble Hoa Van Vo, som i 69 kgs klassen greide 70 kg i rykk og 100 kg i støt. Det ga 229 poeng og ble dermed nest beste senior ved dette stevnet, bare slått av Nicolas. Resultatet kvalifiserte til sølvmerke og vi kunne jo lett se at han bør sette seg enda større mål fremover, f.eks. gullmerket og kravet til deltakelse i A NM neste år. Nest best ble Sivert Wiseth, som med 75 kg i rykk og 100 kg i støt, greide kravet til bronsemerke i 94 kgs klassen. Med en halv kg lettere kroppsvekt og 5 kg mer sammenlagt, har han definitivt sølvmerke inne. Styrken er på plass for langt større vekter for begge disse to, forutsatt at de vil trene det som kreves i rykk og støt. God løfting på de øvrige også, hvor Einar Gilberg, Stian Håland og Daniel Skogstad greide kravet til jernmerket.

Stevnet ble avsluttet med utdeling av diplomer for bestått løfterskole og utdeling av ferdighetsmerne.

Sjekk https://www.facebook.com/Atletklubben for å se bilder av alle deltakerne på stevnet.

Du må være registert for å kunne kommentere.

Hva skjer?

Ingen hendelser

Nyttige nettsider